Biografie Viktor Brand

Viktor is al jaren een vertrouwd gezicht op de Nederlandse televisie. Hij presenteerde bijna 9 jaar lang het populaire entertainment programma “Shownieuws” op Sbs6. Hij is geboren op 19-02-1971 in Deventer. Na de middelbare school gaat hij naar het HICO, de school voor Journalistiek in Zwolle, waar hij de TV-opleiding volgt. Als hij in 1995 zijn studie heeft afgerond, gaat hij fulltime aan de slag in de televisiewereld.

Viktor is gek van sport en begint zijn carriere als redacteur op verschillende sportredacties. Al snel komt hij erachter dat hij meer wil en gaat hij aan de slag als coordinator bij de dagelijkse nieuwsrubriek Hart van Nederland.

In 1997 presenteert hij zijn eerste tv-programma, Tennis Report op Rtl-4. Het programma is een droom die uitkomt, want Viktor is tot op de dag van vandaag een fanatiek tennisser. Tennis Report verhuist het jaar daarop naar Sbs6, onder de titel: Game Set and Match.

Vanaf dat moment gaat het balletje rollen en presenteert hij de volgende programma’s op SBS6:

- Temptation Island
- Het Nieuws
- Red Bull Air Race
- Formule 1
- Voetbal..
- Holland’s got talent
- Verbouwers XXL
- Verkeersexamen
- Huizenjacht
- Wat zou je doen met de poen?
- De ideale zaterdagavond
- Je idool op het spoor
- Het Staatsloterij Oudejaarsfeest
- Omdat ik aan je denk
- De 25…..
- Shownieuws

Viktor is een enthousiaste allround mediaman. Door zijn brede interesse en jarenlange ervaring met live-televisie is hij zeer geschikt als dagvoorzitter of gastheer op congressen en evenementen.